24 Kasım 2008 Pazartesi

YEŞİL KART

Pkk nın temsilciliğini yapan DTP nin son zamanlarda şehirleri karıştıran, çevreye zarar veren eylemlerini yakından takip ediyoruz. Aciz olan pkk sempatizanları her zaman ki gibi çocuk ve kadınların arkasına siniyor.

Bu tür eylemlerde kadın ve çocukların kullanılmasına çok güzel bir çözüm önerisi sunan Adana Valisi İlhan Atış, önerisinin arkasında durmalı, geri çekilmemeliydi.

Vali Atışın önerisi şöyleydi; çocukları teröre karışan ailelere ceza vermek için ailelerin yeşil kartlarının iptal edilmesini önermişti.

Böyle bir öneri yasa olarak kabul edilseydi emin olun ki pkklılar bu tarz eylemlere götürecek kimse bulamazdılar. Neden mi bu kadar eminim? Çünkü on sekiz yıldır Van da yaşıyorum ve tanıyorum.

Ama bu öneri bakanlardan ve iktidardaki partinin milletvekillerinden tepki gördü. Bu öneriye AKP�li hukukçu Adana Milletvekili Fatoş Gürkan karşı çıkarken, MEB Hüseyin Çelik, hükümetin onayının olmadığını söyledi. Bakan Çelik Van�da yaptığı açıklamada; Anne ve babaların elbette çocuklarına sahip çıkması gerekir. Ama sağlık meselesi başka şeylere karıştırılmamalıdır. Bunu tasvip etmiyorum. Hükümetimizin de tasvip etmediğini biliyorum dedi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yaptığı açıklamada şöyle dedi;"Vatandaşlarımız fakirse gıdasını da, kömürünü de, yeşil kartını da ilacını da vereceğiz."

Bence Diyarbakır Valisi olayı saptırmaktadır. Kimsenin kurda kuşa yem edildiği yok. Bazı suçlar cezasız mı bırakılmalıdır? Baklava çalan iki çocuk ceza verilip hapse atılırken kaldırım taşlarını söken, polisi taşlayan, bütün işyerlerinin camlarını indiren, sokak ve trafik lambalarını kıran, bankamatikleri kırıp yerinden söken çocuklara (canavar mı çocuk mu ) ceza verilmeyecek. Bu ne biçim mantık?

Hüseyin Çelik'in açıklaması da ayrı bir mantığa giriyor. Çok düşünceli bakan çocukların sağlık durumlarını öne sürüyor. Peki zarar gören güvenlik güçlerinin sağlık durumları, atılan taşlardan ve sapanla atılan demir bilyelerden zarar gören insanların sağlığı ne olacak? Bu eylemlerin yapıldığı şehirlerdeki huzursuz hava ne olacak? İnsanların tedirginliği, gerginliği ne olacak? Mümkünse çok düşünceli bakan bulunan çözümlere oturduğu yerden yorum yaparken bir taraftan da çözümler üretsin. Çünkü insanların tahammülleri sınırları zorluyor artık.

Bizleri yöneten insanların çözüm üretmeyip, sadece üretilen doğru çözümlere tepki gösterdiklerini görüyoruz. Neden olabilir ki? Yoksa ucunun dokunduğu siyasiler, bakanlar mı var? Yorumlar bundan sonra sizde...

SAYGILAR...

Hiç yorum yok: