24 Kasım 2008 Pazartesi

SALİH GART'IN YAZISI

Sisteme küsen ve isyan eden Salih bey projelerine ortak yerine tek ve kendi imzasıyla yola çıkmayı yiyeyliyor işte onun dilinden ve yazısından.....


Sevgili Korganlılar;

Beni tüm yönlerimle tanıyabileceğiniz kişisel sayfalarıma hoş geldiniz…

Bu tanıtım çalışması hedefine yönelik bir çalışmadır…

Ana hatları ile Korgan’ ın geleceği, geliştirilmesi ve yönetimi aşamasın da

7 den 70’e fakirinden zenginine ilçe içinde oturandan gurbette yaşayan tüm hemşehrilerimize kadar

herkesi kapsayacak kucaklayacak ve söz sahibi yapacak büyük bir projenin hayata geçirilmesidir…
NE İÇİN ADAYIM?...

Herkesin içinde kalmış uhdelerin adına,

Sevgılı hemsehrım bu yazı senın adına sana yazılmıstır.Yıllardır suregelen vurdumduymazlık alışılagelen statükoculugu yıkmak adına senın kardesın annen baban ve cocuklarının adına yola cıktık.

Hep senın yanındaydık ve olmayada devam edecegız.

Bu andan sonra sende bir söz sahibisin ve bunun farkına varmalısın.

Senın ezılmıslıklerını kenara ıtılmıslerını toplayıp cöp tenekesıne atmak ıcın geıyoruz.Kendı ılcenı kendın yönetmen ıcın gelıyoruz.

Her dönem önüne konan belli seceneklerı ve sonucu neolursa olsun sectıklerının sadece koltuk doldurmaktan baska bır ıse yaramadıgının sende farkındasın.

Oglunu unıversıtelere gonderıp daha sonra senle beraber ınsaata cıkardıgının,memleketınde para verımeyecek bır avuc fındık tarlasında umut yeserttıgının sonunda umutlarının söndugunun sende farkındasın.

Her mahallemızden her sene akın akın aılelerın goc ettıgının kendı yurduna yabancı kaldıgının sende farkındasın. Eş dost tanış olmadan iş gördüremeyecegının sende farkındasın.

Şimdi tüm bunlara bir dur deme zamanı gelmedi mi?

Şimdi bu görev senın almanı beklıyor.Görev verılmez alınır.

PROJELERİM'DEN İPUÇLAR
Aşağıda sayacağım ayrıntılar projeleri için sadece ip uçları olan başlıklardır. Proje sıralaması önem sırasına göredir.

( İç Dinamik Çözümler)

1- Belediyenin gelir gider dengesinin gözden geçirilmesi ve yeniden yapılandırılması.

2- Belediyeye ek kaynak saylayacak ilave istihdam birimlerinin oluşturulması.

3- Belediye bünyesinde çözülebilecek dışa kaçan harcamaların belediye içine aktarılmasına olanak sağlayacak ilave istihdam birimlerinin oluşturulması.

4- Halkın her kesiminden eşit söz hakkı ve yaptırım gücüne sahip temsil gruplarının oluşturulması ve halk meclisinin gerçek manada işini yapmasına olanak sağlayacak şekilde yapılandırılması.

( Dış Dinamik Çözümler)

1- Göçün geriye dönüşü projesinin ilk ayağı olan istihdam alanları.

2- Göçün geriye dönüşü projesinin ikinci ayağı olan barınma alanları.

3- İlçe dışı maddi olanaklarının ilçe içine tavsiyesi için cazip kalkınma alanları.

4- Bireysel üretimlerin ve yeteneklerin platformlarda etkin tanıtımı ve pazarlanması.

5- Üretim bilincinin yerleşmesi hayata geçmesi ve bireylere ve ailelere kazanç olarak geri dönmesi yolundaki tüm projeler.

( Yerel Dinamik Çözümler)

Bu aşamaya su, kanalizasyon vs. gibi konuları yazmıyoruz. Çünkü bunlar belediyeciğin asli görevleridir. Bunları yapmakla övünen ve farklı bir iş yaptığını düşünerek insanlardan takdir bekleyen yönetimlerin göz boyamaktan başka bir amacı yoktur.

1- Taşımacılık sektörünün ve sektörle ilgili yan tüm konuların bu alanda faaliyet gösteren kişi yada kişilerce masaya yatırılması ve çözümü hususunda en üst mercilere kadar konunun kısa sürede sonuçlandırılmasının takibi.

2- Turizm sektörünün ve sektör ile ilgili yapılabilecek tüm faaliyetlerin masaya yatırılması ve bu bünyede ulusal bir tanıtım ajansı kurulması.

3- İlçemizin nüfus artışı ile beraber sosyal faaliyetlere izin verecek yeni alanlara kavuşturulması.

4- İlçe menfaatine katkı sağlayacak ekonomik düzeyde yükselme gösterecek kamu tesislerinin ilçemize taşınması yada yeni kamu tesislerinin ilçemize yapılması konusunda ulusal kamu oyu baskısı yapacak nitelikte kampanyalar.

Yukarıda saydığımız ip uçları sizlere fikir vermesi amacıyla aktarılmıştır. Önem sırasına göre yazılmış ve her aşamanın gerçekleşmesi için ön görülen azami süre 6 aydır.


Saygılarımla

Salih Gart

Hiç yorum yok: