24 Kasım 2008 Pazartesi

KORGANLA İLGİLİ İLGİNÇ ARŞİV GOOGLE'DEN

BU HABER'İN KAYNAĞI BU LİNKTİR;
http://www.fatsadan.com/haberdetay.Aspx?NewsID=311

"02.03.2008"
2000 yılında kurulmasına karşın bir türlü faaliyete geçirilemeyen Korgan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin genel kurul toplantısınıda konuşan
2000 yılında kurulmasına karşın bir türlü faaliyete geçirilemeyen Korgan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin genel kurul toplantısınıda konuşan Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, ağıza alınmayacak sözler sarf etti.

Korgan’da görev yapan öğretmenlerin yasal hakkı olan promosyon gelirlerindeki payına göz diken Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, promosyon gelirlerini vermek istemeyen öğretmen camiasını PKK’lılara benzeterek, “Ya böyle bir düşünce ancak PKK’da olur” dedi. 180 milyar gibi bir paranın ilçeye kazandırılacağını söyleyen ve bununla da Merkez İlköğretim okulu yanındaki arsanın alınacağını ya da eğitime kullanıacağını belirten Başkan Akkiraz, promosyon gelirleriyle ilgili çıkartılan yasayı hiçe sayarak ve de sahiplenerek, “Yani eğitim kurumunda kullanmamız gereken bir paraya öğretmen arkadaşımız karşı çıkıyor” dedi.

Öğretmen camiasının tepkilerine çok kızdığı her tavrından belli olan ve bu tavrı sözlerine de yansıyan Korgan Belediyesinin deneyimli belediye başkanı Akkiraz, salonda biri konuşmacı diğeri ise Divan üyesi iki bayanın olmasına aldırmadan “Kafamızı dar kuma sokuyoruzda kı…ız açıkta arkadaşlar” sözleri yakışıksız bulundu.

Üç dönemdir Korgan Belediye Başkanlığını kazanan Akkiraz, sanki bir belediye başkanı değil de belediye başkanını eleştiren muhalefet mensubu gibi konuşarak “Memleleketin imara ihtiyacı var. Gelecek nesillere kötü miras bırakmayalım. Günaha girersiniz, vebale girirsiniz. Bu memleketi kolay teslim almadık. Şehit kanlarıyla doludur bu memleket. Çanakkale’de hepimizin dedesi var. İyiliğe açık olalım, güzelliklere açık olalım” dedi.

Konuşmanın öğretmen camiası tarafından duyulmasından sonra öğretmen sendikalarının olaya tepki gösterdiği belirtilirken, bu hafta içerisinde Korgan’da bir basın açıklaması yapacakları ve Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz’ın sarf ettiği “PKK” yakıştırması hakkında dava açacakları kaydedildi.

HABERİN KAYNAĞI;
http://www.fatsadan.com/haberdetay.Aspx?NewsID=311






ŞUBE BAŞKANIMIZ ÖMER OKUMUŞ'UN KORGAN BELEDİYE BAŞKANIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI - 10-05-2007

Ordu Basınının Değerli Mensupları,
Promosyon konusunda bundan önce defalarca açıklama yaptık ve büyük bir mücadele sonucunda konuyla ilgili Millî Eğitim Bakanlığının genelge çıkartmasını sağladık.
Oysa, daha önce de Maliye Bakanlığı genelgesi yayınlanmasına rağmen ve promosyon anlaşma yetkisi kurum amirlerindeyken Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmayla Korgan’da görev yapan öğretmenlerden promosyon haklarını bağışlamayanlar için,
“--- 180 Milyarı bir eğitim kurumuna harcayacağız. Oysa öğretmenlerin AKP’nin ekmeğine yağ süreceği gerekçesiyle promosyon haklarını bağışlamak istemediğini öğrendim. Ya böyle bir düşünce ancak PKK’da olur.” ifadesini kullanmıştır.
Oysa, Millî Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı genelgeleri bütün kamu çalışanlarının promosyon haklarını almasını sağlamıştır. Korgan Belediye Başkanı Mahmut Ali Akkiraz, hiçbir yetkisi olmadığı halde kanunî hak sahibi olan öğretmenlere PKK yakıştırması yaparak hakaret etmiştir. Bu hakların kullanılmasına sebep olan Maliye ve Millî Eğitim bakanları da PKK zihniyetine örnek midir?!...
Bizim maksadımız, kamu çalışanlarının kuru ekmeğine yağ sürmektir. Yoksa siyasilere pirim yaptırmak değildir. Bu hakaretin karşılığında kamu çalışanları adına Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi olarak Ordu Valiliğini, Korgan Kaymakamlığını ve Korgan Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum. Konuyla ilgili konuşmanın görüntülerini siz değerli basın mensuplarına ve ilgili makamlara sunuyorum.
Ordu kamuoyuna saygılarımla... 10.05.2007

Hiç yorum yok: